Foto-basis

Foto-basis henvender sig til dig, der har ingen eller lidt erfaring inden for fotografiet, men som har en stor lyst til at udforske mediet. Erfaring inden for andre billed- og kommunikationsmedier er kun et plus.


Vi tilbyder dig

Undervisningens ene formål er at gøre dig mere sikker i den fotografiske teknik - så sikker, at du ved, hvilke virkemidler du skal benytte dig af for at dit billede bliver præcis, som du vil have det. Foto-basis starter derfor med en to-ugers introduktion til teknisk basisviden.
Herefter vil der blive stillet opgaver af vidt forskellig karakter og varighed. På Foto-basis hylder vi eksperimentet og tror på, at du udvikler dig bedst ved at tage chancer og acceptere, at man nogle gange skal fejle for at lære.
En del af formålet med Foto-basis er at introducere dig til fotografiets forskellige genrer og vi garanterer, at du som elev kommer ud i uvante situationer, som tvinger dig til at tænke over, hvad du vil med fotografiet og hvor din interesse ligger.
Undervejs vejledes du af skolens fast undervisere og gæster, som vil komme med kvalificeret input til dine billeder og din personlige udvikling.
På Foto-basis bruger vi også tid på at introducere eleverne til fotohistorien generelt og få et solidt kendskab til fotografiets udvikling og de forskellige stilarter.

Der vil løbende gennem semesteret på Foto-basis være teknikundervisning, foredrag og billedgennemgange. Kurset afsluttes med et månedlangt projekt over et selvvalgt emne.
Foto-basis kan bruges som en introduktion til at arbejde seriøst og kreativt med fotografi og som  forberedelse til videre uddannelse inden for området. Det vil også være oplagt at fortsætte på projektforløbet.

På Foto-basis forventer vi:

At du er motiveret og nysgerrig
At du prioriterer arbejdet og sætte passende tid af til det
At du deltager aktivt i diskussioner, billedgennemgange og undervisning
At du selv har adgang til kamera og andet udstyr

Undervisningens omfang

De dage, hvor du er på skolen, foregår undervisningen fra 09 - 15, men du skal være forberedt på at afsætte meget mere tid - også uden for dagtimerne - til selve fotograferingen. Der er bestemt plads til et fritidsjob, men de elever, der får mest ud af opholdet på Foto-basis, er dem, som afsætter rigelig tid til at løse opgaverne og være tilstede på skolen.

Interesseret?

Hvis du er interesseret i Foto-basis, skal du sende en mail til foto@kbhfilmogfotoskole.dk og aftale et besøg på skolen. Vi skal ikke se en portfolio, men vi vil gerne sikre os, at vi kan leve op til dine forventninger, ligesom vi gerne vil fortælle dig lidt mere om kurset.

"Det var en hel ny verden der åbnede sig. En som jeg aldrig ville have lært at kende, hvis jeg ikke havde gået på rampen (KBH Film&Fotoskole). Det var begyndelsen på en kreativ karriere og jeg fik bygget et godt netværk op af andre elever og de kunstnere der var gæstelærere og foredragsholdere.

Michelle Carlslund, uddannet på Medie- og Journalisthøjskolen i København