Afgangsudstilling sommeren 2017

Fotolinjen

 

KBH Film & Fotoskole har mange års erfaring i gennemførelse af fotokurser og fotoundervisning. Fotolinjen er blevet en af de vigtigste uddannelser for aspirerende fotografer indenfor dokumentarfotografi, kunstfotografi og andre fotografiske genrer.

At arbejde med fotografi som vi gør på Fotolinjen, kombinerer en intensiv måde at opleve sin verden på og en unik mulighed for at udtrykke sig. Fotografiet handler til dels om håndværk, om at stille skarpt, eksponere, fremkalde, scanne, photoshoppe m.v. , men i virkeligheden mere om at lære at se og skabe betydningsfulde og tankevækkende metaforer ud af alt det, som andre mennesker kun ser som trivialitet og sjældent registrerer.

Udfordringen er at lære at sige dét med billeder, som man ikke kan sige med ord. På Fotolinjen handler det om at kunne konceptualisere sine ideer og begejstre de mennesker, som man skal have til at stille op for foran kameraet.

Gennem opgaver, personlige feedback, udstillingsbesøg, foredrag og besøg fra vidt forskellige fotografer skaber vi dialog omkring fotografiet. Nøgleordene er det personlige udtryk og den fotografiske formidling. Det vigtigste på Fotolinjen er imidlertid at du kommer væsentligt nærmere det, du gerne vil med fotografiet.

"Fordi det er en freaking awesome skole, hvor man bliver sat på prøve og bliver tvunget til at rykke sine egne grænser. Skolen har dygtige lærere og et fantastisk miljø.
Man bliver rykket rundt indenfor den brede ramme, som hedder fotografi, da man afprøver forskellige genrer."

Nanna Krogh Lauritsen, Högskolan for Fotografi i Göteborg

Se iøvrigt Nannas afgangsprojekt fra Göteborg her: "I Do Art"